Aanbod

Mijn bedrijf heet “Samen Wijzer”  Ik heb help ouders die van te voren kunnen zeggen dat ze Resectvol willen scheiden. Daarover vind je alles op deze website, van Goed Gescheiden Ouders. 

IMG_8743 (350 x 233)Respectvol scheiden, hoe doe je dat?

Samen, en het liefst met de hulp van iemand die onpartijdig is en opkomt voor de belangen van jullie kinderen en van jullie beiden los van elkaar. Partnerschap en ouderschap worden uit elkaar gehaald. Een nieuwe vorm ontstaat wanneer afscheid genomen wordt van wat niet meer werkt en voortgezet wordt wat wel werkt en belangrijk is voor ouders en kinderen.

Cultuur, religie en doorgegeven waarden en normen spelen een rol. 

Ik werk vanuit de overtuiging dat jullie beiden, er alles aan gedaan hebben om het zo goed mogelijk te doen, ook al voelt dat soms niet zo. Als je het anders had kunnen doen, dan had je dat gedaan en de ander ook. Omgaan met schuld en schaamte maken deel uit van het (rouw) proces. Fouten zijn er om van te leren…dat is immers ook wat we onze kinderen meegeven. Als er bereidheid is om nú terug te kijken, dan kunnen we nú verantwoordelijkheid nemen door ons te verbinden met de ander, door te begrijpen wat het voor de ander heeft betekend. Misschien kun je sorry zeggen, van binnen uit, misschien heeft dat wat meer tijd nodig. Het is heel belangrijk dat je geen excuses aanbiedt om ergens vanaf te zijn, om de pijn te vermijden of om te voldoen aan wat jij denkt dat je van een ander moet doen. Van binnenuit, voorbij schuld, trots, authentiek contact maken is één van de sleutels die een scheiding respectvol kan maken.

dsc_0002

Hulp op maat.

Je hebt er last van dat je niet goed weet hoe je met je (aankomende) ex om kan gaan op zo’n manier dat de kinderen er geen of minder last van hebben’. Je ziet dat de manier waarop jullie het nu doen niet goed  is voor de kinderen. Je wilt graag werken aan een goede manier waarop jullie de scheiding verder afhandelen of waarop jullie je ouderschap verder vormgeven. Je wilt er alles aan doen om de kinderen zo min mogelijk te belasten. Ook op de lange termijn zou je graag willen dat iemand mee kijkt zodat jullie het belang van de kinderen in het oog blijven houden. Stuur me dan een bericht, dan kijk ik wat ik voor jullie kan betekenen

Scheidings-ritueel of ceremonie

Ben je al gescheiden dan kan je middels een scheidings-ceremonie of een ritueel stilstaan bij een nieuwe fase in het leven van drie of meer mensen. Een nieuwe fase voor ouders en voor kinderen. ‘Partners zijn’, stopt en je gaat verder als samenwerkende ouders. Een samenwerking waar je natuurlijk ook weer zaken tegenkomt waar het juist mis ging. Een ceremonie of ritueel geeft je de mogelijkheid om te reflecteren. Ieder einde is een nieuw begin. In Japan worden scheidingen steeds vaker gevierd met een ceremonie. 

Een nieuwe vorm verwelkomen

We maken samen een bij jullie of jou passend ritueel. Wanneer ouders het oude leven bewust afsluiten en de nieuwe vorm verwelkomen, worden kinderen minder of niet opgezadeld met de onbewust doorspelende patronen van de ouders.  Het is belangrijk dat kinderen ook een nieuwe fase in kunnen gaan waarbij ze zien en ervaren dat papa en mama een eigen leven hebben en ook samenwerken. Een scheidings-ceremonie voorbereiden betekent; samen zitten en kijken welk ritueel gewenst is, welke mensen komen er bij?, zijn de kinderen er bij? Hoe lang duurt het? en waar vind het plaats? 

DSC09855 (300 x 200)

Duurzame relaties

Als dat gewenst is, kan ik ouders helpen bij het bewust worden en vormgeven van de nieuwe ouder-relatie en ouder-kind relatie. Aan de ene kant krijgt mijn expertise in het vormen en onderhouden van duurzame relaties hier een plek en aan de andere kant mijn jarenlange ervaring met ceremonies en rituelen. Het is me als het ware aangereikt door mijn klanten. Klik HIER voor meer informatie.

Helderheid krijgen en zaken uit elkaar halen kan er zelfs voor zorgen dat daardoor de scheiding uitgesteld wordt of zelfs van de baan is.

Het kan…en gebeurd ook, dat jarenlange vastgeroeste ideeen en meningen opeens bekeken kunnen worden vanuit een nieuw perspectief. Nieuwe mogelijkheden, vormen en afspraken kunnen er dan toe leiden dat je toch samen verder gaat. Dit gebeurd zo nu en dan in mijn praktijk en daar worden we heel erg blij van.

Besloten facebook pagina 

Hier kun je met andere ouders van gedachten te wisselen. De groep bestaat uit ouders die al door het scheidings-proces heen zijn gegaan en ouders die in een van de fases van het proces zitten. Er zijn in de groep veel mensen met ervaring en je kunt hier op een veilig plek je vragen stellen en je kennis en ervaringen delen. 

Meepraten en schrijven?

Ga naar mijn BLOGARTIKELEN en schrijf mee over de onderwerpen die jou raken. Geef en deel je kennis en wijsheid. Stel vragen, deel je twijfels. Op de FACEBOOK PAGINA GOEDGESCHEIDENOUDERS  vind je bijna iedere dag nieuwe informatie. Artikelen, websites, veranderingen in de wet. Geef de pagina een “LIKE” en kom nog eens terug.

kindje tussen ouders in

Waarom ben ik gekwalificeerd?

  • Als gescheiden moeder ben ik ervaringsdeskundige. Vanaf het begin van de scheiding 13 jaar geleden) hebben we als ouders een goede band opgebouwd. Onze vriendschap heeft geresulteert in een warme samenwerking bij het opvoeden van onze dochter. Niet dat altijd alles soepel loopt, maar dat hoort bij het leven:-) Ik weet waar ik het over heb.
  • Als mediator ben ik geschoold om mensen met conflicten te helpen.
  • Als K.I.E.S. coach (Kinderen In Echtscheiding Situatie) help ik kinderen op scholen bij het verwerken van de scheiding van hun ouders. Het individuele “KIES voor mij” programma zet ik ook in bij kinderen die in mijn praktijk komen.
  • Als ceremonie-leider heb ik gedurende mijn hele leven rituelen uit verschillende culturen uitgevoerd, vrienden getrouwd, een kindje naar zijn laatste rustplaats gebracht en is het faciliteren van ceremonies en rituelen op mijn lijf geschreven.
  • Als gezinsbegeleider mocht ik vele gezinnen en kinderen helpen op hun pad.
  • Als hoofd van een kinderdorp en participant in gezamenlijk ouderschap heb ik me 20 jaar lang kunnen laven aan kennis, ervaring en de dynamiek van opvoeden met meerdere ouders. Met vallen en opstaan, pijnlijke spiegels en harde lessen ben ik beland waar ik nu ben. Klaar om te geven, klaar om samen met jou het beste te halen uit de samenwerking in dienst van een gezond en vreugdevolle leven voor jou en voor jullie kinderen.

 

Wil je meer weten, mij leren kennen, ga dan naar het contactformulier  of stuur een mail naar anne@goedgescheidenouders.nl voor een gratis gesprek
Laat me weten wanneer en hoe  ik jou/jullie kan helpen.

Naast mijn werk als Mediator en K.I.E.S. coach (Kind In Echtscheiding Situatie) geef ik dagbijeenkomsten “ZEN VOOR JOU” Ik ben boeddhist en help ouders om meditatie en inzicht te verbinden met het dagelijkse leven.  Je neemt een conflict situatie uit je dagelijkse leven mee. Tijdens de dag-bijeenkomst kun je de beweging van reactiepatronen naar bewuste wijze antwoorden zelf ervaren met je meegenomen situatie.
Meditatie ervaring is een voorwaarde op mee te kunnen doen.

Ondersteund door WordPress. Designed door WooThemes