Ervaringen van klanten

papieren scheiding 400

Relatie gesprekken. Mediation bij scheiding.
Online gesprekken.
Scheidingsrituelen.
K.I.E.S. coach. Boekrecensies.

 

Margriet

Ik heb jou ervaren als een warme, veilige en ook wijze vrouw. Je kan heel goed observeren, ziet veel en weet terug te geven wat je ziet. Je slaat hierbij dan de spijker op zijn kop. Én doet dit op een niet-veroordelende manier. Het is vaak pittig wat je teruggeeft, het dwingt je om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Maar het is tegelijkertijd ook steunend. Je geeft veel vind ik en bent heel beschikbaar.

We zijn twee keer bij je geweest en daarvoor hebben we telefonisch contact gehad en tussendoor mailcontact. Ik heb het meest aan je eerlijkheid gehad denk ik, in bv de live reactie op mijn eerste mail. Of in de ‘onderbrekingen’ in het gesprek wanneer Peter en ik vanuit ons ego en emotie / patroon begonnen te praten. Ons stil te zetten, mij stil te zetten. Of ik wel echt luister naar de ander. Ik heb geleerd -en hier was ik zelf ook al enige tijd mee bezig- wanneer ik vanuit mijn patroon reageer en wanneer ik benoem wat het me ‘daarachter’ werkelijk doet.

Door bij jou te komen, kwam ik ook weer beter bij mezelf op dat moment. Je holistische kijk op de dingen in combinatie met het belang van de kinderen voorop, spreken me erg aan. Je uitnodiging om de kinderen via een foto in het vizier te hebben is een mooie tool.

Jeroen Slee

Samen met mijn vrouw zijn wij door een heel diep relationeel dal gegaan. Wij waren opzoek naar een coach die ons hele gezin kon ondersteunen. Waar Anne ons gelijk in raakte was dat wij elkaar ergens op zielniveau hebben leren kennen. Die liefde voor elkaar konden wij ook nog steeds voelen. Daarna is daar een hoop projectie, gewoonte en familiesysteem overheen gegaan waardoor onze relatie ingewikkeld, zo niet onmogelijk werd.

De afgelopen 10 maanden heb ik niet thuis gewoond. Dat was goed voor mij, doch moeilijk voor mijn vrouw en dochter. Een van de dingen die misgingen tussen ons is dat wij onze ouders na gedaan hebben. Die lieten elkaar continue in de steek als ouders t.o.v. de kinderen. Wij wisten gewoon niet hoe als ouders naast elkaar te blijven staan. Of je nou samen of alleen verder gaat, ouders blijf je altijd. Anne, liet ons ervaren hoe het is om naast elkaar te blijven staan. Anne heeft op een essentieel stuk bijgedragen aan het herstel van onze relatie. Inmiddels woon ik weer thuis. Onze relatie is sterker dan ooit tevoren.

Baldur
Wanneer ik met gekromde tenen een opmerking aan hoorde vanaf de andere kant van de tafel, wist Anne als mediator haarfijn, mij en mijn ex, ieder ons reactiepatroon terug te spiegelen. In haar manier van reageren gaf Anne me handschoenen om de hete hangijzers aan te kunnen pakken zonder blijvende brandwonden. Het op die manier werken aan een gezonde verstandhouding tot mijn ex, voelde behalve confronterend, veilig, focus op de kern van de zaak, en helend. Helend door mij van mijn eigen aandeel bewust te maken. En het er verantwoordelijkheid voor nemen gaf me kracht!

Alle verdere communicatie verliep na de heetste hangijzers met respect en meer gemak. We vonden zo doende een overleg-stijl die ons beiden recht deed met zo nu en dan een heikel punt waarin Anne nog over onze schouders mee keek. Samengevat, hielp ze ons scheiden met hoofd en hart… Anne, dank voor je steun!

Esmarel
Ik zeg steeds: dat wat Anne heeft gedaan is baanbrekend. Ongelofelijk veel inzichten heb ik gekregen over onze relatie en relaties in het algemeen. Het heeft mijn relatie met Pieter voor nu gered en veel harmonieuzer gemaakt. Anne heeft zoveel ervaring en kennis en dit wordt allemaal heel onpartijdig gebracht waardoor de sessies erg eerlijk en in evenwicht verliepen. Dank je Anne, ik zal je aan iedereen aanraden!

Saskia:
Door de gesprekken met Anne is de dynamiek tussen mij en mijn ex-partner doorbroken. Het resultaat is: ons contact en communicatie is respectvoller, zachter en meer ontspannen. Dit is enorme winst en heel fijn voor onze kinderen maar ook voor ons. Ik ben zeer dankbaar dat ik Anne heb ontmoet en voor alles wat ze voor onze dochter en voor ons als ‘gescheiden gezin’ heeft betekend. Ik heb haar ervaren als een zeer warm en betrokken persoon, doortastend en confronterend waar nodig.

Mijn dochter en ik voelden ons direct thuis bij haar. Haar benadering zorgde ervoor dat ik me direct veilig genoeg voelde om naar mijn eigen aandeel in het geheel te kijken en door de gesprekken kreeg ik inzichten welke sleutels ik in handen had om e.e.a. positief om te keren. Haar commitment gaat ver.
Ik voelde/voel me echt gesteund door Anne en zou haar aan iedereen die in eenzelfde soort situatie is, willen aanraden. 

Aimy

Niemand is voorbereidt wanneer je wereld plots ondersteboven wordt gegooid.
Anne was (en is nog steeds) onze gids… ze gaf ons ‘een handleiding’ zeg maar om ons door de aardverschuiving heen terug ons pad te laten vinden.
Eerlijk, objectief, met veel inzicht en empathie maar ook vaak terecht confronterend.
De prioriteit is de kinderen, maar ook aan ons, de volwassenen tonen hoe we elkaar en onszelf kunnen blijven respecteren.
Een vat vol wijsheid en ervaring waar we allemaal kunnen van leren.
Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik toen “ goed scheiden” googelde en zo terecht kwam bij jou Anne.

Nora:
Wat een prachtig gesprek had ik met Anne afgelopen weekend! En hoe fijn dat er iemand met me meekijkt naar wat IK hierin te leren heb. Direct, helder, praktisch… Maar tegelijkertijd ook heeeeeeeel diepgaand….En zo mooi om iets wat zo k*t en moeilijk lijkt (leek) te kunnen transformeren naar zoiets kansrijks. Ik heb huiswerk!

Jean Paul:
In de samenwerking met Anne is er weer een dialoog opgang gekomen tussen mij en mijn vrouw. De ingesleten patronen van naar elkaar toe reageren konden door haar ondersteuning doorbroken worden en met haar hulp heb ik mijn vrouw beter leren begrijpen. Verder heb ik een helder beeld gekregen van hetgeen er in onze relatie is gebeurd en wat daar aan verbeterd mag worden zodat we eventueel weer verder kunnen.

Voor mij kwam er een concrete weg bloot te liggen die ik mag bewandelen om een oprechtere en authentieke man te worden. Ik heb Anne ervaren als een professionele begeleidster met een warm en open hart voor ons hele gezin. Absoluut oprecht en in even grote mate voor beide partijen aanwezig. Afspraken zijn nagekomen en op vragen of opmerkingen werd steeds concreet en tijdig gereageerd. Alles bij elkaar is het voor mij een enorme ondersteuning geweest in mijn proces.

shutterstock_307190360 (300 x 200)

Dennis:
Door met jou in gesprek te gaan, heb ik een stap in de toekomst gezet. Ik ben met jouw hulp gaan zien wat er wringt en waar ik naar toe wilde. Ik heb zelf de volgende stappen kunnen zetten. Ik vond het het meest belangrijke dat het goed zou gaan met de kinderen en die focus houden was en is heel belangrijk voor me.

We stippelen nu een soort opvoedingsbeleid uit en betrekken de kinderen er bij als dat past. We laten de kinderen zien dat papa en mama dan wel gescheiden zijn, maar dat we goed communiceren. Ik ben blij met de afstemming die we nu hebben. Ik vond jou als mediator en scheidingsbemiddelaar open, helder en eigentijds. 

Patricia:
Anne steunde mij midden in mijn scheidingsproces. Ze raakte onderwerpen aan die we spannend vonden om met elkaar te bespreken. Daardoor kwam er weer ruimte voor een vervolgstap. Ik kreeg o.a. simpele tips waardoor ik op een andere manier kon luisteren en communiceren. Dat vond ik in dit proces erg belangrijk!

En iedere keer kwam de aandacht ook weer terug bij ons dochtertje, die bij elk gesprek aanwezig was in de vorm van een foto. Fijn ook dat Anne de samenwerking heeft gezocht met iemand die alles van het financiële gedeelte van een scheiding weet. Dat is een waardevolle aanvulling. 

Hugo:
Anne heeft mij enorm geholpen om vanuit ‘niet meer weten’ naar ‘open en eerlijk in gesprek gaan’ te komen en dit te doen met lef zonder te weten wat de uitkomst is en gewoon te vertrouwen.  Anne zag direct wat ik kon veranderen en gaf mij daar de tools voor; het resultaat is dat de relatie met mijn vrouw nu weer levend is! 

shutterstock_302502923 (450 x 300)

Jeroen Brons:
Met Anne heb ik na onze scheiding  succesvol  door een lastige kwestie heen gewerkt. Ze brengt veel levenservaring mee op emotioneel en spiritueel gebied en gaat op professionele manier om met moeilijke en ontvlambare situaties.

Ze is goed in het vereenvoudigen van complexe inter-persoonlijke zaken en houdt je op menselijke wijze een spiegel voor. Ze houdt het einddoel van waarom je bij haar bent gekomen goed in het oog en werkt toe naar een praktisch inzetbaar resultaat. Ze parafraseert helder en is creatief in het zoeken naar en introduceren van nieuwe manieren om door de mentale mist heen te komen. Ze heeft hiervoor een rijk gevulde gereedschapskist en put daaruit op genereuze, instinctieve en doelgerichte wijze. Ze is een warmhartige en energieke persoonlijkheid.

Nikki:
Anne was voor mij een stevig ankerpunt midden in een vrij turbulent proces na onze scheiding. Ze was in staat een veilige ruimte te creëren waardoor er weer gecommuniceerd kon worden tussen mij en mijn ex-partner. Er was veel helderheid in de doelen van de gesprekken en de uitkomsten daarvan heb ik als positief ervaren. Anne ‘s mediation heeft ervoor gezorgd dat een gezond kader voor communicatie kon ontstaan waardoor een heleboel emotionele stress weg ging. Dat heeft me erg opgelucht.

Dick Bakker:
Anne, brengt met passie in de praktijk wat zij in alle jaren ervaring en persoonlijke ontwikkeling heeft geleerd t.a.v. kinderen, relaties en ouderschap. Ze heeft mij en mijn vrouw geholpen door vooral empathisch te luisteren en te reflecteren. Ze is daarmee een lichtend voorbeeld.

Meike van de Linde
“Ik ken Anne als een open, uitnodigende en indien nodig ook uitdagende persoonlijkheid, die ‘je niet loslaat’. En dat is goed, als je ergens mee zit. Zij vraagt door, met vragen waar je niet omheen kunt en om eerlijk te zijn wil je er ook niet omheen. Zij brengt je naar de plekken die geraakt en geheeld mogen worden en waar de inzichten komen die je verder brengen in je ontwikkelingsproces.
Anne raakt, heelt en beweegt. Hulde.

Margo Bruins: 
Anne Buiskool verstaat de kunst om met haar liefdevolle heldere vorm van aandacht een gesprek voor alle partijen tot een win win te maken. Anne weet op een zachte besliste manier de vinger op de zere plek te leggen waardoor je gaat ervaren waarom bepaalde zaken tot nu toe niet konden oplossen.
Haar manier van werken herstelt het wederzijds begrip en compassie naar elkaar.

shutterstock_318013925 (300 x 200)

Pauline Schaap: 
Ik vond het heel fijn en waardevol om met je te praten en voelde me daarna (en de volgende dag ook nog) een stuk lichter. . En ik hou je zeker op de hoogte, en ook fijn dat je met ons mee wilt kijken. We zullen het nodig hebben…wel zelf maar niet alleen!

Jolien Reddingius:
Door Anne’s zachte doch scherpe blik, waarin liefde, eerlijkheid en bewustzijn de boventoon voeren, ondersteunt\helpt ze mij mijn relaties naar een hoger plan te tillen, waarin ik leer in mijn kracht te gaan staan en de ander in zijn waardigheid te laten.

Ria
Dank je wel voor je woorden, je zei het zo mooi. Ik weet ze niet meer precies, maar zo is het op me overgekomen:
Ik verbind me met jouw pijn, ik voel mee met je wanhoop.
Ook ik kwam vormen van Lijden tegen. Het waren andere vormen dan die jij nu beleefd.
We zijn mens. We zijn gelijk. Ik herken mezelf in jou en voel veel compassie.

Door je met mijn pijn te verbinden en het te benoemen werd de pijn verlicht.
Voor mij zei je eigenlijk: Het is oké je zo te voelen, het is oké het met mij te delen.
Als we het samen dragen wordt het lichter.
Het werd lichter door even echt bij me te zijn.
Dank je Anne.
Op deze manier heb je me gezien en heb je me geïnspireerd

Mauk pieper:
Anne Buiskool is een mediator met een groot hart, een brede en diepe ervaring, alsook wijsheid op het gebied van ‘community-building’ en relaties in allerlei verschillende contexten. Zij heeft een hoge mate van integriteit en volharding en kan met haar helder-voelendheid licht laten schijnen waar anderen wellicht in het duister tasten.

Jantien: 
Anne’s liefdevolle scherpe blik helpt mij contact te maken met de wijsheid in mijzelf. Samenwerken met haar maakt het vrijwel onmogelijk om lui achterover te gaan hangen en het leven aan mij voorbij te laten gaan. Ze nodigt mij uit om te springen en wel NU! Zeer praktisch én spiritueel. Ze put uit een rijke bron van levenservaring en nodigt mij uit. Ze deelt haar inzichten rijkelijk met me. Onbenoembare woorden, machteloze zinnen veranderen in krachtige woorden met vleugels die een zachtheid in zich dragen maar ook een ruime blik die alles overziet, zoals een machtige adelaar die bijna geruisloos over een veld vliegt.

Met Anne’s steun herwin ik mijn autonomie en een stem om te spreken. Ik voel me zeer ondersteund, gezien en aangesproken in mijn potentie. 

Het boek “Hoe vertellen we het de kinderen, Respectvol scheiden als nieuw begin
7 stappen voor een kindgericht gesprek.

Baldur van Dongen:
De Kracht van Bewuste Keuze…?!
Relaties vragen om afgestemde communicatie. Zakelijk en Privé. In de zakelijke rol worden we opgeleid, getraind. In de rol als ouder leren we meestal ‘by trial and error’.

En als we scheiden dan…? Anne Buiskool laat mij in haar boek voor scheidende of gescheiden ouders zien, welke mijnen met gevaar voor explosie er liggen, alsook welke sleutels tot constructief samenwerken er voor handen zijn. Deze wetenschap met een praktische insteek, kan de integriteit in het proces waarborgen. Het heeft me inmiddels veel energie bespaart door met haar (boek) te werken! “Hoe vertellen we het de Kinderen?” vraagt je om in de spiegel te kijken, verantwoordelijkheid te nemen voor eigen patronen. Niet te berusten, maar te bezinnen. En dan de daad bij het woord voegen omwille van hen voor wie het ooit begon: de Kinderen! Anne, Dankjewel voor dit mooie boek!

Mark L
Wauw Anne! Ik heb je boek gelezen.

Wat enorm compleet, diepgang, praktisch en spiritueel, liefdevol en vol ruimte om fouten te mogen maken! Wat heb jij een mooi boek geschreven! Ik heb het al op je ogen vertrouwend aanbevolen. Dat ga ik vanaf nu veel vaker doen. Wat een kwaliteit. Dat vind ik niet vaak.

Als ik het boek lees zie ik dat ik gelukkig het meeste goed gedaan heb. En ik zie ook verbeterpunten.

Maria
‘ Hoe vertellen we het de kinderen’, hoeveel ouders met scheidingsplannen stellen zich deze vraag?
Mijn ervaring in het werken met gezinnen verteld me dat dit een van de belangrijkste vragen is waar ouders, die uit elkaar willen gaan, mee worstelen. Dit boek belicht heel veel scheidingsaspecten, die je alleen kent als je het al eens meegemaakt hebt. Geeft antwoorden op vragen waar je mee zit.
Brengt onderwerpen naar voren waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had.
Is een grote bron van informatie. Zeker lezen in aanloop naar een scheiding en verder bij de hand houden als naslagwerk.

Nanda Poulisse
Ik vond dit een heel praktisch en informatief boek, vooral relevant voor ouders die op het punt staan om te gaan scheiden, maar ook als je al langer geleden gescheiden bent, kun je er nog veel uithalen. Het boek gaat vooral in op de scheidingsmelding aan de kinderen en de voorbereiding daarop, maar bevat ook veel concrete handreikingen hoe je zo kunt scheiden dat je kinderen daar zo min mogelijk last van hebben. Leerzaam, informatief, concrete handvatten.

Simone
Goed leesbaar, informatief boek. Goede balans in theorie, praktijkvoorbeelden, opdrachten en informatie. Zet je aan het denken
Zouden alle ouders moeten lezen voordat ze gaan scheiden. 

F Roelen
Dit boek zou verplichte kost moeten zijn voor alle ouders die gaan scheiden. Ook ouders die al gescheiden zijn kunnen er nog veel aan hebben. Het boek beschrijft op heldere wijze hoe je leert om respectvol te scheiden, hoe je je collega-ouderrelatie kunt vormgeven en hoe je in dit alles je kinderen op de juiste manier betrekt. Het boek is inspirerend geschreven en meerdere passages uit boek zijn aangrijpend en wisten mij te raken… Het laat je zien hoe scheiden als ouders ook anders kan.

Yvonne
Ik vind het boek een unieke leidraad bij hulp aan scheidende ouders. Hulp aan hen die geholpen dienen te worden in de eerste aanloop en aankondiging van de scheiding; de kinderen. 
Ouders kunnen aan de hand van een kompas, keer op keer checken of zij de juiste beslissingen en gesprekken kiezen die het kind dienen, om het zonder schade door deze lastige tijd heen te leiden.
Mooi vormgegeven, compleet, inspirerend, handboek.

Caro
Geweldig boek. Ongelofelijk veel levenswijsheid op een praktisch manier verwoord. Als het ons lukt om kinderen op de juiste manier (met de 7 stappen als leidraad) te vertellen over de scheiding kan veel leed worden voorkomen. Een echt nieuwe kijk op hoe je kunt voorkomen dat je kind tot in de volwassenheid worstelt met de scheiding. Overzichtelijk, praktisch toepasbaar, heldere boodschap, volledig

Chahat
Dit boek is een heldere en heel bruikbare gids voor deze gevoelige materie in de levens van zo veel mensen! Ik heb het proces wat de schrijfster heeft doorgemaakt door de jaren heen, gevolgd. En ik zie deze mensen doen wat hier beschreven staat. De transitie maken van een gezin, naar een gezonde ouderschaps-relatie met hun prachtige dochter. Alle betrokkenen hebben hun totale inzet gegeven om de relaties goed te houden, door alle jaren heen. Ik ‘hoor’ hun allemaal in dit boek, Anne heeft het allemaal doorleefd, de vader en de dochter idem dito, niemand is afgehaakt ook al was het moeilijk. Nu geeft Anne haar ervaring en alle research die ze is blijven doen door! Petje af voor dit boek!

treinrails

Scheidings-ceremonies & rituelen

Irma van Eijkelenborg www.naturalrunningcoach.nl
Anne vond ik tijdens het begeleiden van de scheidings-ceremonie een zachte kracht met beide benen op de grond, heel aards en in verbinding. Ik vond de rust die zij uitstraalde heel fijn. Ze leidde de ceremonie  in en liet ons daarna samen. Ik vond dat ze het mooi begeleidde. Vooral toen er bij mij emoties vrij kwamen. Door wat zij zei op het juiste moment, kon ik er vanaf een afstand naar kijken in plaats van dat ik er door meegezogen werd; Oude emoties en dingen van vroeger voelen en daarna van me af laten glijden.

Ik vond het mooi hoe Anne liet zien dat ze geraakt was door ons. Dat ze zich kwetsbaar opstelde maar tegelijk ook krachtig was om ons goed te kunnen begeleiden door het proces.

Vieringen & rituelen

Marit en Carel:
“Op een speciale manier wilden wij vieren dat we elkaar dertig jaar geleden op 17 juni leerden kennen en sindsdien samen gelukkig zijn geweest. Omdat we niet zijn getrouwd (wel kinderen hebben overigens) heeft het ons altijd een beetje aan ‘ceremonie’ rond ons samenzijn ontbroken. Daarom vroegen wij Anne om samen met ons een invulling te bedenken voor onze ‘historische’ dag. Anne kwam met een mooi plan en gedrieën zijn we onze feestdag letterlijk en figuurlijk op reis gegaan. Door het land (naar dierbare plekken), door de tijd en door onze dertig jaar van samenzijn met z’n bekende ups en downs. Voor onderweg had Anne had mooie kleine ceremonies bedacht en spelletjes en gespreksvormen om allerlei zaken die in die dertig jaar van belang zijn geweest boven te halen , weer tegen het licht te houden en nog eens opnieuw te beschouwen. Het werd een heerlijke, ontspannen, soms emotionele dag waarop we ons samenzijn – dankzij Anne – op een hele bijzondere en rijke manier hebben herbeleefd en geëerd.”

Online gesprekken

Vanaf 2014 is het mogelijk om vanuit ieder denkbaar land met mij een online gesprek te hebben via ‘Zoom’.
Gesprekken met betrekking tot jouw relatie, de kinderen en alles vóór, tijdens en na een scheiding. 
Ik werk met o.a expats, Nederlands en Engelstalig. Mijn klanten wonen in Nieuw Zeeland, Mauretanie, België, Spanje, Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en de verenigde staten.

Marcel
Het is prettig om vanuit eigen ervaringen enkele frustraties te benoemen, en dat Anne vervolgens licht laat schijnen op juist die dingen waar je jezelf minder bewust van bent of graag meer ‘repertoire’ aan reactie mogelijkheden voor wenst. Verder concrete suggesties gekregen en boekentips die gelijk al van waarde zijn. 

Ida Bromberg
Ik heb Anne ervaren als een erg prettige gesprekspartner. Uiterst opmerkzaam, to the point, helder en warm. Zij heeft me in een kort gesprek verschillende handreikingen gegeven waarmee ik direct aan de slag kan en waarvan ik aanvoel dat ze me een heel eind op weg kunnen helpen in de richting die ik op wil. Zodat ik om te beginnen een fijn voorbeeld kan zijn voor mijn dochter en zowel haar als mezelf en dus ook de wereld om mij heen van onze kwaliteiten kan laten proeven.

Ga voor testimonials van de Mondo-Zen bijeenkomsten naar: “Zen Voor Jou”

Ondersteund door WordPress. Designed door WooThemes