BOEK: ‘HOE VERTELLEN WE HET DE KINDEREN?’

Respectvol scheiden als een nieuw begin

Een boek dat ouders in 7 stappen helpt bij een kindgericht gesprek, ook wel de scheidingsmelding aan de kinderen genoemd.
In het boek vind je de volgende stappen en onderwerpen:

  • Stap 1. De scheidingsmelding (van de ouders aan elkaar)
  • Stap 2. Omgaan met emoties en gevoelens
  • Stap 3. Hulp vragen
  • Stap 4. Bereid het samen voor (de scheidingsmelding aan de kinderen)
  • Stap 5. Samen vertellen
  • Stap 6. Geef je scheiding vorm
  • Stap 7. Nazorg op korte en lange termijn

Over de 7 stappen

Bij alle 7 stappen en de hoofdstukken vind je opdrachten. Deze opdrachten zijn er om je de mogelijkheid te geven zelf te ervaren wat jouw eigen antwoorden zijn. Antwoorden die nodig zijn voor het vertellen van jullie scheiding aan de kinderen. Daarna word je uitgenodigd om beide uitkomsten en ervaringen naast elkaar te leggen. Lees verder

Hierbij is het belangrijk dat jullie steeds onderscheid maken tussen wat je ervaart als aanstaande ex-partner en wat er nodig is voor de kinderen. Dat laatste ervaar je vanuit je positie als ouder. Dit zijn echt twee verschillende posities. De gevoelens en emoties die met je eigen rouwproces en met jou als man of vrouw te maken hebben, parkeer je. Die mogen geen onderdeel uitmaken van het gesprek met de kinderen. Dat zou ze te veel belasten; dan gaan kinderen zich bezighouden met jouw pijn en jouw zorgen. En dat wil je niet.

Wanneer je geraaktheid laat zien is dat prima, maar ga niet in de emotie mee.

WIL JE MEER WETEN?

In het boek vind je verder veel waardevolle informatie voor, tijdens en ver na de scheiding.

Over liefde en pijn in relaties, loyaliteit en loyaliteitsconflicten bij de kinderen, leeftijden, veranderingen in het familiesysteem, pijn, verdriet, shock en trauma.

Het laatste hoofdstuk is gewijd aan belangrijke organisaties, boeken over scheiding voor ouders en kinderen, ouderschapsplan, school en scheiding en diverse documenten met links, die je kunt gebruiken voor jouw scheiding.

Een gratis uittreksel van het boek kun je aanvragen door je naam en e-mailadres in te vullen op de daarvoor bestemde plek. Je krijgt deze dan automatisch toegestuurd.

Het kompas van R.E.S.P.E.C.T.

Door het hele boek en specifiek in de opdrachten zul je het kompas van RESPECT tegenkomen. Op de twee boekenleggers bij dit boek (voor ieder 1) vind je het kompas van RESPECT. Bij elke letter van het woord RESPECT staan vragen die je kunnen helpen om de juiste toon te vinden. Met het kompas van RESPECT in de hand kun je bij elk gesprek, elk besluit en elke opdracht toetsen of je nog de juiste koers vaart en de juiste keuzes maakt.

Natuurlijk kun je het kompas van RESPECT ook blijven gebruiken voor het vervolg van je scheiding. Bijvoorbeeld bij het maken van een ouderschapsplan.

Wil je een afspraak maken, mij leren kennen?

Stuur een bericht via het contactformulier 

Ik ben beschikbaar voor een kosteloos gesprek van een uur.

GRATIS E-BOOK:
RESPECTVOL SCHEIDEN ALS EEN NIEUW BEGIN

  • Door mij aan te melden, geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in de Privacy Verklaring