“Mediation en relatiecoaching bij Anne is investeren in je toekomst”

MISSIE EN VISIE

Ik werk niet toe naar scheiden en ook niet naar niet scheiden

De juiste vorm vinden voor jullie ouderschapsrelatie staat centraal. Een vorm die past bij wie jullie zijn, bij wat het beste is voor alle leden van het gezin. Als dat scheiden is, dan heeft de vormverandering die naam. Als dat een andere vorm is, dan kan dit gezin, verder in een nieuwe vorm die past.

Goed scheiden of samen blijven?

Als relatiecoach en scheidingsmediator help ik dagelijks ouders. Het doel is dat het goed komt, in welke vorm dan ook. Goed gescheiden of goed samen verder. Goed en respectvol, voor jezelf en voor de kinderen. 
Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Daar gaan we samen mee aan de slag.

Missie

Het is mijn missie om een betere wereld te creëren door ouders met relatie coaching, mediation en scheidingsrituelen te helpen om een nieuwe vorm voor hun relatie te vinden. Een duurzame relatie met de andere ouder van de kinderen, respectvol scheiden – welke vorm ook gekozen wordt. Ouders nemen leiding en de kinderen krijgen ook na een scheiding voorbeelden van respect, liefde en vreugde.

Visie

In 2025 heb ik de levens geraakt van 40.000 ouders en 80.000 kinderen die met een scheiding te maken hebben. Door mijn producten en diensten zijn duurzame relaties een begrip geworden.

ANDERS KIJKEN NAAR RELATIES

Als je kinderen hebt, is en blijft de relatie met hun andere ouder heel belangrijk. Ouders die met mijn hulp zo’n nieuwe vorm gevonden hebben, zeggen dat ze met meer compassie kijken naar zichzelf en de ander. Ze vertellen dat ze hulp gekregen hebben die heeft voorkomen dat de kinderen last krijgen of houden van de spanning tussen ouders. Daarnaast vertellen ze dat ze gegroeid zijn!

  • Scheiden of niet scheiden?
    Als jullie een scheiding overwegen, onderzoeken we open en respectvol of dat de beste keuze is.
  • Scheiden, maar hoe?
    Hebben jullie de knoop al doorgehakt, dan begeleid ik jullie bij wat er bij de scheiding komt kijken. Emotionele keuzes. Het ouderschapsplan. Hulp voor de kinderen, communicatie en samenwerking. Een scheidingsritueel, als dat bij jullie past.
    Ik werk samen met andere professionals voor juridische en financiële aspecten van de scheiding.
  • Goed gescheiden verder?  Ben je gescheiden en vind je het belangrijk om goed samen te werken met je ex-partner en mede-ouder, dan begeleid ik jullie bij de uitvoering van het ouderschapsplan, keuzes in de opvoeding, het introduceren van nieuwe relaties in het gezin en meer.

Een relatiecoach of mediator die bij je past

Je laat je bij deze belangrijke beslissing begeleiden door iemand met ervaring en de juiste bagage, iemand die oog heeft voor het hele familiesysteem en voor wat er in de onderstroom speelt. Iemand die je kan spiegelen, helder en met zachtheid. Iemand die bij jou en jullie past.

Duurzame relaties

Relaties die van vorm veranderen

Het begrip duurzaamheid kun je ook toepassen op relaties. Duurzame relaties gaan over relaties die van vorm veranderen en die blijven voortbestaan. Er komt geen breuk, maar een vormverandering. De relatie krijgt de vorm die past bij de personen in de relatie op dat moment. Het zijn relaties die ervoor zorgen dat de volgende generaties voorbeelden krijgen van respect, liefde en veiligheid. Gescheiden ouders die een duurzame relatie hebben, laten hun kinderen en hun omgeving zien en ervaren dat je nieuwe vormen kunt vinden na een scheiding of in een relatie. Ouders stoppen met wat destructief en niet voedend is, en zoeken een nieuwe vorm voor wat wel klopt. Ouders die gaan scheiden kunnen op deze manier, vaak met een rouwproces, de overstap maken van partners naar respectvol samenwerkende ouders.

Duurzame relaties kunnen vorm krijgen wanneer ouders bereid zijn om zich te ontwikkelen, wanneer ze bereid zijn om destructieve reacties en patronen te transformeren naar wijze antwoorden op het leven dat zich aandient.

“Als het hart openblijft, hoeft de verbinding niet verbroken te worden.”