Scheiden: snel de boel regelen of juist niet?

De ervaring, achteraf, van de meeste ouders, kinderen en professionals berokken bij scheidingen is dat het niet slim en wijs is om snel te willen scheiden.

MAAR er zijn uitzonderingen. Ouders die goed door één deur kunnen, die de kinderen in de peiling hebben, die in staat zijn om in overleg de regelzaken af te stemmen … die ouders kunnen zonder veel kleerscheuren hun scheiding op een snelle manier voltrekken. Deze ouders kunnen omgaan met hun emoties en gevoelens en weten zich gesteund door hun netwerk. Lees verder

Daarbij nog wel een kanttekening. Wat er na het besluit om te scheiden nog loskomt aan rouw en onverwerkte/onaffe zaken kan alsnog voor conflicten zorgen en daar hebben de kinderen last van. De ervaring leert dat een groot deel van de ouders die snel scheiden op een later moment toch in gedoe of in de rechtbank belanden. Dus voor de kosten hoef je niet snel te scheiden, rechtszaken zijn duur.

Hoe kijk jij?

Het lijkt zo logisch, je wilt van je partner af of op z’n minst wil je zo snel mogelijk je leven weer oppakken, maar alles wat niet lukte is er ook nog, de pijn, het onvermogen, de boosheid.

De kans dat jullie kinderen daar minder last van hebben wordt groter naarmate jullie verantwoordelijkheid nemen voor die onaffe zaken en de niet uitgesproken schuldgevoelens.

Wat vind jij? Snel scheiden en de boel regelen of juist niet?

Snel de boel regelen of niet
0 votes · 0 answers
×

Snel de boel regelen of niet
0 votes · 0 answers
×