OVER ANNE

Mijn naam is Anne Buiskool, moeder van een 24-jarige dochter.
Gescheiden sinds 2000.

Met de vader van mijn dochter gaf ik co-ouderschap vorm in een duurzame relatie*.

Ik zat in de stoel, zo’n grote ronde waar je helemaal in weg kan kruipen.
Ik weet het nog zo goed en zal het nooit vergeten.
Mijn dochter op schoot met haar gezicht naar me toe, geleund tegen mijn opgetrokken knieën, en ik masseerde voor me uit starend haar voeten.
Ik weet nog precies hoe de kamer eruitzag, hoe het licht naar binnen scheen.
Ik keek naar buiten en voelde me ongelofelijk verdrietig, verward, wanhopig, boos. Ik keek naar onze dochter en weer naar buiten. Plotseling, nee het ging echt niet langzaam, besefte ik dat mijn gedrag en hoe ik me voelde zou gaan bepalen wat onze dochter mee zou krijgen. Wat voor moeder wilde ik zijn?

Hulp ontvangen

Anderen hielpen mij en ons. Ik maakte een proces door waar ik nog steeds profijt van heb. Er waren schouders om op uit te huilen en reflecterende gesprekken. Lees verder

Mijn keuze om ouders te helpen met hun relatie, met respectvol scheiden en respectvol blijven na de scheiding, komt o.a. voort uit mijn persoonlijke ervaring. Dankbaar mag ik de spiegel ophouden, waar anderen mij eens in die spiegel lieten kijken.

*Duurzaam is een relatie waarin de vorm ondergeschikt is aan de liefde. Binnen iedere relatie kan de vorm veranderen. ‘Als het hart open blijft, hoeft de verbinding niet verbroken te worden.’

MEER WETEN?

Als relatiecoach en mediator werk ik vanuit persoonlijke en spirituele ontwikkeling met beide benen op de grond. De gesprekken verrassen me voortdurend en laten me de schoonheid van ieder mens zien. Iedere vader, iedere moeder is in staat om verantwoordelijkheid te nemen. Zelf.

Ik wens dat jij ook het lef hebt om verder te kijken dan je emoties en overtuigingen. Ik nodig je uit om compassievol alles wat je gedaan en niet gedaan hebt, mee te nemen naar de volgende ronde.

Wil je leren, vallen en weer opstaan om er beter uit te komen en om een voorbeeld te zijn voor je kinderen? Kijk! Zo doe je dat, relateren!

Belofte

Jij kunt, als jullie uit elkaar gaan, de overstap maken van partner naar goed samenwerkende ouder. Ik beloof je: als jij je scheiding kan zien als een proces waar je veel van kunt leren, je weer een toekomst hebt waarin je kinderen en de andere ouder een passende plek hebben. Bijkomend cadeau is dat je je kinderen laat zien dat een mens mag vallen en opstaan en altijd blijft leren.

Ik geloof dat jij jouw scheiding kunt zien als een fase in je ontwikkeling.  Deze fase geeft je de mogelijkheid om de leiding over je leven te nemen. Daar help ik graag bij.

MIJN ACHTERGROND

Mediator sinds 2011

K.I.E.S. coach voor kinderen die te maken hebben met een scheiding, in groepsverband en individueel sinds 2015 (Kind In Echtscheiding Situatie) en “KIES voor mij” individuele begeleiding.

Buurtbemiddelaar. 2 jaar (Certificaat Buurtbemiddeling

Mediation-opleiding en diploma.

Mondo Zen teacher training (geïnitieerd Mondo-Zen facilitator).

Deugdenproject, Centaur, Open Cirkels, Familieopstellingen.

Vertrouwenspersoon op scholen. 5 jaar

13 jaar wonen en 23 jaar werken in een woon/werkgemeenschap.

Diverse trainingen, waaronder: Sociocratie, Geweldloze communicatie, Thomas Gordon (Luisteren naar kinderen).

8 jaar werkzaam als beeldend therapeut in dagbehandeling en psychiatrie.
Kinderen, jongvolwassen, ouders en systeem therapie.

HBO SPO Middeloo creatieve therapie beeldend + VO

WAT ANDEREN OVER ANNE ZEGGEN

Anne is een creatieve doorzetter met lef om dichtbij te zijn, een mensen-mens met levenservaring en diepgang die ze graag deelt. Warm, wijs, liefdevol, open, met aandacht.

Haar rugzak is volgeraakt door het leven, wonen, opvoeden en werken met meerdere mensen. Ze is buurtbemiddelaar geweest en heeft in multidisciplinaire teams in de gezondheidszorg gewerkt met ouders, kinderen en jongvolwassenen.

Aimy:

“Niemand is voorbereid wanneer je wereld plots ondersteboven wordt gegooid.

Anne was (en is nog steeds) onze gids… ze gaf ons ‘een handleiding’ zeg maar om ons door de aardverschuiving heen terug ons pad te laten vinden.

Eerlijk, objectief, met veel inzicht en empathie maar ook vaak terecht confronterend.

De prioriteit is de kinderen, maar ook aan ons, de volwassenen toonde ze hoe we elkaar en onszelf kunnen blijven respecteren.

Een vat vol wijsheid en ervaring waar we allemaal kunnen van leren.

Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik toen “goed scheiden” googelde en zo terecht kwam bij Anne. Ze heeft ons meest online en een paar keer live geholpen. We spraken tussen 3 landen, Afrika, België en Nederland.”

Meer ervaringen lezen over relatiecoaching en mediation 

Meer ervaringen lezen over het boek 

Meer ervaringen lezen over scheidingsceremonie en ritueel