En daar zat ik dan tegenover Marsha Pinedo…

door | 1 reactie

Afgelopen maandag zat ik dan eindelijk op een stoel tegenover Marsha Pinedo.
De vrouw die Villa Pinedo oprichtte en die samen met haar team in Nederland een groot verschil aan het maken is voor en met kinderen van gescheiden ouders. Ze werkt met de kinderombudsman, Ministerie van VWS en nog vele andere mensen die zich hard maken voor kinderen in een scheidingssituatie. Marsha is een veel gevraagde spreekster op diverse Podia m.b.t ouders die met een scheiding te maken hebben. Radio en tv weten haar te vinden.
Wij delen de visie dat kinderen gehoord en gezien moeten worden en dat ouders meer aangereikt moeten krijgen om (v)echtscheidingen te voorkomen of op z’n minst goed te laten verlopen.

Haar weg is via de stem van de kinderen de ouders bewust maken. Het kind staat centraal.

Mijn weg is aanvullend. Als ouders zich bewust worden van de noodzaak  om met aandacht voor de kinderen te scheiden,  help ik ouders om met compassie die bewuste stappen te maken.

Een van de eerste opmerkingen die Marsha maakte  n.a.v. mijn website was: “ik ben vooral  geïnteresseerd in de scheidings-ceremonies zoals jij ze aanbiedt. Ik zou er wel eens bij willen zijn. Ik denk dat een ceremonie of ritueel een hele waardevolle afsluiting kan zijn. Een afronding van een liefdesrelatie en een nieuw begin als samenwerkende ouders”

marsha pinedo

Daar gaan we dan voor zorgen.
Zijn hier ouders of ken jij ouders die een voorbeeldfunctie willen hebben voor andere ouders en die met behoud van privacy willen laten zien dat een scheidingsceremonie van waarde kan zijn? Foto en filmmateriaal worden in overleg gemaakt.
Marsha en ik spraken verder over verschillende mensen, organisaties en boeken in ons werkveld.
De laatste vraag die ik Marsha stelde was: “heb jij een goed onderwerp voor mijn blog”?
“Dat is een goede vraag was haar antwoord”!  Er is zo ontzettend veel om over te schrijven!

Dus bij deze mijn vraag aan jullie: waar zal ik over bloggen?
Waarover zal ik de komende tijd schrijven?

De onderwerpen die ik eerder terug kreeg uit een enquête die op dit moment de ronde doet, zijn: “schuld, onvermogen, loyaliteit, scheiden en vriendschap, angst, emoties, beslissingen, scheidingsritueel, teleurstelling, trauma’s, verantwoordelijkheid…
Deze onderwerpen zullen de komende maanden mijn blogs bepalen en jij kunt hieronder, bij “geef een reactie” onderwerpen toevoegen.

Wil je meedoen met de enquête? stuur me dan je mailadres of maak een skype afspraak. Als dank ontvang je een gratis gesprek.
Met het invullen van de enquête help je niet alleen mij om mijn diensten en producten te verbeteren, maar je helpt ook andere ouders die nog gaan scheiden met jouw waardevolle informatie.

Tenslotte wil ik alle ouders die met een scheiding te maken hebben, wijzen op deze online cursus gegeven door jonge mensen die opgeleid zijn door de mensen van Villa Pinedo.

Hartelijke groet Anne Buiskool

1 Reactie

  1. Jacqueline

    Lieve Anne, ik vond het heel mooi wat je doet. 9 jaar geleden ben ik gescheiden en ik voed samen met mijn ex-man onze kinderen in 50-50% co-ouderschap op. Veel ervaringen te delen dus, maar beslist niet online. Stuur me ajb een pb. Ik help jou en andere gescheiden ouders graag met mijn ervaringen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *