Gescheiden vrouwen verdienen meer!

door | 2 reacties

Momenteel zit ik de enquête-formulieren door te nemen van 30 vaders en moeders die hun hele hebben en houwen aan mij hebben verteld, aan de hand van 40 vragen over hun scheiding. Ik ben ze anoniem aan het verwerken en gebruik de ervaringen en hot items voor mijn blogs, mijn boek en mijn video-cursus. Een schat aan ervaringen voor mij en een zegen voor mijn toekomstige klanten. Want wie anders dan mijn klanten en mijn potentiële klanten kunnen mij vertellen wat juist zij nodig hebben of graag hadden geweten? Juist, jullie zijn mijn ultieme leveranciers van goede ideeën en producten. Ik had nooit kunnen bedenken dat mijn klanten graag willen weten hoe ze het goed aan kunnen pakken met de schoonfamilie!!!

Voor mijn bedrijf was het inzicht dat ik mijn klanten en potentiële klanten nodig heb om tot betere producten te komen een eye opener.
Dat inzicht kreeg ik toen ik een ondernemerschapstraining deed.


Enquête

In de enquête over scheiden staat: Welke vragen kwamen er bij jou als eerste naar boven toen duidelijk werd dat jullie gingen scheiden?
De eerste antwoorden gaan bijna allemaal over de kinderen en de scheiding, maar snel daarna komt duidelijk naar voren dat met name vrouwen bang zijn voor hun toekomst. Hoe ga ik mijn geld verdienen? Wat kan ik doen? Hoe ben ik er financieel aan toe? Onmiddellijk denk ik dan aan de situatie waarin ik zelf heb gezeten als gescheiden moeder.
Toen ik geld moest gaan verdienen, had ik mensen om me heen die me daarmee hielpen. Ik voel me dankbaar voor de kennis en voor het netwerk van waaruit ik nu mijn werk mag doen.
Ik neem graag Nisandeh Neta’s uitnodiging aan om een blog te schrijven over de weg die ik heb afgelegd met behulp van de ondernemerschapstrainingen om ook mijn klanten te wijzen op de mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten en/of succesvol voort te zetten.

Mijn positie na de scheiding
Nadat de vader van mijn dochter en ik uit elkaar waren gegaan veranderde er financieel gezien de eerste jaren niet veel. Ik werkte in dienstverband en hij steunde me. De wijze waarop wij de opvoeding samen bleven doen was een zegen voor onze dochter en ook voor onszelf. Sterker nog, dat was de aanleiding om mijn producten voor Goed Gescheiden Ouders te ontwikkelen, zodat meer ouders de ervaringen van goed en respectvol scheiden met mijn hulp vorm zouden kunnen geven.

business bootcamp

Eigen bedrijf
Een paar jaar geleden besloot ik zonder enige voorkennis dat het tijd was om mijn eigen bedrijf te beginnen. Niet gehinderd door enige faalangst en dat was maar goed ook! Want tijdens mijn eerste ondernemerschapstraining bij Open Circles kwam ik er achter wat ik allemaal niet wist en vooral waar ik aan moest werken wilde ik werkelijk gaan spreken over het hebben van een bedrijf in plaats van me wijden aan een hobby.
Wat betreft het omgaan met financiën wist ik wel dat ik het een en ander te leren had. Maar tijdens de trainingen kwam ik er ook achter dat de oude manier van zaken doen niet meer werkte en dat er inmiddels nieuwe manieren van werken waren die veelbelovend zijn, maar nog grotendeels onbekend. De resultaten stonden op het podium. Ondernemers net als ik, die over hun succesvolle bedrijven vertelden. Resultaten die ze boekten met vallen en opstaan tijdens en na het werken met de lessen van Open Circles.

Even terug naar jou als lezer van dit artikel
De vraag ‘Hoe ga ik mijn geld verdienen’? die onder scheidende/gescheiden vrouwen en wellicht ook mannen leeft, is natuurlijk niet 1, 2, 3, te beantwoorden, maar mocht je al een eigen bedrijf hebben dat je een boost wil geven, of mocht je overwegen om je eigen bedrijf te beginnen, dan raad ik je van harte aan om de Business Bootcamp te doen. De belangrijkste reden voor mij om mee te doen was de insteek die gekozen is voor deze trainingen. Namelijk dat je als mens iets bij te dragen hebt. Dat jouw passie, jouw bijdrage aan de wereld het waard is om in volle zakelijke bloei te komen om zo veel mogelijk mensen te dienen. En dat hoeft niet op een 1, op 1, uurtje factuurtje manier. Zo ga ik bijvoorbeeld binnenkort een on line cursus geven voor ouders die met een scheiding te maken hebben.

Business Bootcamp
Tijdens de Business Bootcamp, de gratis tweedaagse training die een paar maal per jaar gegeven wordt door Open Circles heb ik ongelofelijk veel handvaten gekregen om mijn bedrijf succesvol te maken. Naast de stof die vernieuwend is en die Nisandeh en Vered Neta van over de hele wereld meenemen naar Nederland, is er nog een ander belangrijk aspect: “samen werken”. Ik trof zoveel gelijkgestemde mensen, die net als ik wel een eigen bedrijf wilden, maar niet perse alleen wilden werken. Naast kennis en gereedschap is er binnen Open Circles een gemeenschap van ondernemers ontstaan die elkaar helpen.

Waarom?
Ik heb de afgelopen jaren meerdere Business Bootcamps gedaan om drie simpele redenen:
1 Er was veel te veel waardevolle stof om het in één keer tot me te nemen en te verwerken.
2 Ik was iedere keer zelf weer een stap verder
3 Tussen de honderden mensen ontmoette ik steeds weer precies die mensen op het juiste moment om van te leren, om mee uit te wisselen en om mee samen te werken.
En nu jij…Ben jij iemand die naar het volgende Business Bootcamp wil gaan?
HIERBIJ GEEF IK JE MIJN VRIENDSCHAPSLINK  om je aan te melden voor het BUSINESS BOOTCAMP van 16 en 17 april 2016 De € 47,- die je betaald zijn voor 2 dagen eten en drinken en gaan direct naar de catering

business women(1)

Nog een tip
Speciaal voor vrouwen heeft Vered Neta het boek “Financial Independence for Women: Take Control of Your Money and Live a Balanced Life” geschreven. Ik gun alle gescheiden vrouwen een bloeiend (zaken) leven. 

En dan heb ik nog een vraag:
Wil jij mij helpen?
Wil jij een enquête over jouw scheiding voor me in te vullen?
Stuur dan een mailtje naar: anne.buiskool@planet.nl
Je helpt mij en andere ouders die nog gaan scheiden er enorm mee. Bij voorbaat dank.

enquete

Succes met je business, kom nog eens terug op deze website en laat me weten als ik je ergens mee kan helpen.
Een eerste gesprek is altijd gratis.

2 Reacties

 1. Boukje Canaan

  Hoi Anne,
  Mensen de goede kant op sturen is fijn om te doen. Al meerdere keren heb ik mensen jouw kant op gestuurd. Ik hoop dat ze verder kunnen met jouw tips en wijsheid over echt-scheiden. Al weet ik dat je veel meer in huis hebt dan dat. Maar een niche is juist mooi en helpt ons eindeloos veel verder. Ik heb je leren kennen tijdens de trainingen van Open Circles en ook daarvoor is dit platform een geschikt medium om nieuwe vrienden en netwerken aan te boren. In meer dan een opzicht zijn je tips geweldig!!
  Keep on sharing. Love, Boukje

  Antwoord
 2. Anne Buiskool

  Hallo Boukje
  Ja fijn dat je doorstuurt, er komen inderdaad mensen via jou. Dank je wel.
  Ook tijdens de Trainingen van Open Circles zijn er mensen die gaan scheiden of gescheiden zijn en hoewel ik niet daar de trainingen ga om te helpen met scheiden is dat wel een mooi neven effect. De insteek van Open Circles heeft gemaakt dat ik in staat was om me op deze doelgroep te richten.

  Zelfs binnen deze doelgroep ga ik nu nog een stap verder door me te richten op het moment dat ouders stil staan en afronden. Een ritueel of een ceremonie waar een deur dichtgedaan wordt en waar een andere deur open gaat.. Een gebeurtenis waar ouders de stap van een liefdesrelatie naar een ouder-relatie maken.
  Rituelen verdiepen relaties en roepen op tot eerlijkheid over die relaties.
  De kwaliteit van ouderschap verbetert.
  Wie nooit deuren dichtdoet staat altijd op de tocht

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *